sobota 30. júla 2011

...keď v lete prší

Čo robiť s deťmi v lete, keď prší? Je to problém hlavne vtedy, ak je tých detí viac a už Vám,  i sebe navzájom,  riadne lezú na nervy svojimi pripomienkami typu: "Mami, ja sa nudím!!!"- a spol.
Hej,  my- dospelí- zalezieme pod perinu a čítame knihu, spíme, čumíme na bedňu, sexujeme, alebo dokonca robíme aj niečo produktívne /aj keď aj posledná spomenutá činnosť je často dosť produktívna, dokonca až tak, že v nečase sa počne najväčší počet detí :-))))/...ale čo s tými Vašimi, už existujúcimi ratolesťami, keď je pol jedenástej dopoludnia a Vy máte pocit, že už by mal byť predsa večer, veď ste toho už s deťmi od 6. rána toľko stihli...Na sušiaku už visia od blata vyčistené gumené gate i gumáky, pretože ráno ste trávili čliapkaním sa v mlákach a potápaním slimákov i dážďoviek / odkaz pre Slobodu zvierat: jednalo sa len o nevinné a ihneď zakázané pokusy, všetky zvieratká vyviazli živé a bez zranení/, dokonca ste už aj upiekli a na desiatu spapkali koláčik,
očistili plný košík zelenej fazuľky, vypili si kávičku s babkou, vyčerpali si svoj denný limit na Tv rozprávku  a stále "sa nudíte"???
U nás sa vtedy vytiahnu farby, plastelína a tentokrát napr. i poklady ulovené pri mori a začne sa tvoriť. Deti si lepia svoje úlovky na vlastné veľdiela /;-), vieme o čom hovorím/ a mama zas lepí tie svoje. Tentokrát sú to etikety s názvami korenín stiahnuté z netu. ďakujem za super nápad, zdroj s presným popisom: http://www.eatdrinkchic.com/post.cfm/diy-vintage-herb-spice-bottles-free-labels
Ako sa mi už totižto občas stáva, zas vyhralo srdce /alebo mamon?!/  nad rozumom a kúpila som si X koreničiek s "veľavravným"  názvom SPICE     :-))), avšak ak ich máte X, dosť ťažko sa trafíte do toho, kt. práve potrebujete /ja zásadne na posledný krát/.Takže trochu som pobrázdila tvorivé blogy a pomohla si. /kokr. tieto koreničky mimochodom neodporúčam ani po úprave, len pre info, ak by ste sa aj Vy na ne namotali/.V zmysle návodu som si som si  "prácne" zaliala kávu /nie na pitie, ale na natieranie a vytváranie antik efektu ;-)/ ,  a natierala a zostaršovala :-DDD. Potom to vystrihnete, nalepíte, alebo predtým ešte podlepíte kartónom a  prírodnym  špagátikom jednoducho priviažete ku koreničke /fľaštičke..k čomu chcete/. No a detičky tiež nelenili.
   


S výsledkami našej práce sme spokojní. Umiestnili sme ich na čestné miesta. Tie moje na policu...


a tie detské na provizórnu výstavku /myslia si, že galériu už budeme mať v kuchyni naveky, akoby nestačila chladnička :-D, nenápadne ju raz večer, samozrejme, zruším, veď uznajte :-)
...alebo žeby sme ju nezrušili? Ale to by si potom situácia vyžadovala vytvoriť zajtra nové, štýlovejšie štipce, nie tie nepekné plastové... :-D...no veď uvidíme, hádam konečne vylezie slniečko a my nebudeme musieť "povinne" tvoriť. A čo Vy? Ako trávite upršané leto? Dúfam, že tiež super.
Krásny dník!
Zuza

1 komentár:

  1. No teda Zuza!!! Prajem Ti veľa slnečných dní, ale aj takéto tvorivé nie sú na zahodenie ;-)

    OdpovedaťOdstrániť