nedeľa 29. mája 2011

niečo aktuálne zo záhrady pri dome




...keď už tu raz za čas zavítam...
mi. rok to vyzeralo inak...ale všetko sa  mení..acer palmatum pre Claire
pekný slnečný dník

Domček na hranie

Konečne som si /sama , sebe, si!!! :-D/ splnila sen o domčeku na hranie, dúfajúc, že deti sa v ňom budú hrať a my s manželom môžme makať..Tak to som sa síce šeredne mýlila /stále sa pletú pod nohy a sú všade inde, len nie v domčeku/, ale aspoň mám čisté svedomie, že som preto spravila čo som mohla.../okrem toho, že som si splnila sen, samozrejme :-)/...

Dolná časť  /teda pôvodný zámer bol taký/ - je určená dievčatám



a vrchná - podkrovie- zas Šimonkovi- čoby detektívna kacelária s ďalekohľadom, baterkou, zápisníkom a všetkým potrebným k výkonu tohto povolania :-).  Rebrík, ktorý tam vedie-  v čase fotenia ešte nebol pripevnený... vlastne ako tak pozerám, ešte zopár detailov sme následne dotiahli, snáď raz pridám aktuálnejšie foto- aj ked pre svoju lenivosti o tom dosť pochybujem :-(.
Dievčence majú možnosť hrať sa na kuchynku, cukráreň, cez vyklápacie okienko predávať zmrzlinu, servírovať kávu na terase... A aká je realita? Ak sa hráme s nimi, tak realita je v súlade so zámerom, až na to, že presne naopak- teda dievčence sa tlačia do podkrovia a Šimon dole varí :-))...častejšie ho však využívame na popoludňajší spánok /počas búrky to má svoju romantiku/ a ako stravovaciu bunku :-D...Čo už, ani to nie je celkom zanedbateľné využitie...No a nesmiem zabudnúť- najradšej sa tam hrám ja :-). 

pekný dník všetkým